Ma a cégek folyamatosan beszélnek magukról, sok kis üzenetből épül fel kommunikációjuk: megjelennek a közösségi médiában, blogolnak, emailkampányokat szerveznek. Az ügyfelekkel való kommunikációt gyakran a webhelyhez kapcsolt csatornákra igyekeznek terelni, pl. kitöltendő űrlapokkal, automatikus emailekkel, letölthető dokumentációval és egyéb interaktív módokon.

Így a legtöbb fordítandó anyag már nem Word dokumentumokban, hanem akár sok száz HTML vagy XML fájlba kódolva jelentkezik nálunk. De nem csak ezért van szükség lokalizációra szimpla fordítás helyett. A lokalizálás tartalmi adaptációt is jelent a formai mellett, például egy reklámszöveg vagy marketinganyag ötletes, igényes, kreatív nyelvi megformálásával.

Élő fordítást készíteni a webes felületek vagy szoftverek szabta korlátok közt technikaigényes, miközben „művészet” is. Ha a cég például dinamikus webes felületben gondolkodik, el kell rugaszkodni a statikus szövegtől, és valódi többnyelvű tartalomkezelésre van szükség. Ez előzetes tervezést igényel.

Ezért az espell lokalizációs tanácsadással segíti ügyfeleit a többnyelvű tartalomkezelési stratégia átgondolásában, a megfelelő szoftverek és formátumok kiválasztásában, és egy sok éven át fenntartható és folyamatosan bővíthető lokalizációs folyamat kialakításában. Több ügyfelünknek 5–10 éve rendszeresen lokalizálunk 20–40 nyelvre, és a meglévő fordítói bázisra építve új megrendelőink számára is gyors eredményeket tudunk biztosítani.

Ahhoz, hogy az Ön cége gyorsan növekedhessen a külföldi piacokon, rugalmasan bővíthető fordítási bázisra van szüksége. Az espell lokalizációs mérnökei gondoskodnak a többnyelvű, dinamikus tartalom optimális kezeléséről, amivel hosszabb távon jelentős pénzt és időt lehet megtakarítani. Emellett szakmai felelősséget, és garanciát vállalunk a teljes fordítási folyamatra. A fő elvünk: minden lépésnél partnernek lenni annak érdekében, hogy természetesnek ható, szakmailag korrekt, üzleti szempontból jól használható fordítások készüljenek ügyfeleinknek.

«« Nyelvi jelenlét

 

Az oldalon található tartalmakat az espell bocsátotta rendelkezésre.