Egy vállalkozás számára a külföldi piacokon való megjelenés sok lehetőséget rejt magában, azonban ez jelentős kockázattal is járhat. Az első és legfontosabb kockázat a bevételek és költségek eltérő devizaneméből és azok árfolyamkockázatából adódik. A Budapest Bank az átváltásból adódó költségek és kockázatok csökkentésére a következő megoldásokat kínálja:

  • Elektronikus átutalásai esetén már 10.000 euró felett igényelhet kedvezőbb,  egyedi árfolyamot az átutalás rögzítésekor egy gombnyomással. A felajánlott árfolyam a napon belüli piaci árfolyammozgást rugalmasan követő kondíciókkal érhető el.
  • Rendszeres és nagy összegű átváltások esetén a Treasury üzleti óráin belüli történő egyedi azonnali és határidős árjegyzési  szolgáltatásával még kiszámíthatóvá tudja tenni üzletmenetét. A határidős devizaügylet megkötésével vállalkozása akár teljes mértékben mentesülhet az árfolyamkockázat alól az átváltási árfolyam előre történő rögzítése révén.

További információ:

http://www.budapestbank.hu/szolgaltatas/vallalat/treasury-egyedi-arfolyam-megallapodas.php

http://www.budapestbank.hu/szolgaltatas/vallalat/treasury-hataridos-devizaugyletek.php

* A jelen kereskedelmi kommunikációban közölt információ nem minősül a Ptk. 6:64. § szerinti ajánlattételnek, kizárólag tájékoztató jellegű és a teljesség igénye nélkül a hivatkozott termék egyes jellemzőit tartalmazza! A Budapest Bank Zrt. kötelezettségvállalása minden esetben egyedi hitelbírálat függvénye! A részletes szerződéses feltételekkel és a termék kondícióival kapcsolatban kérjük, forduljon vállalati kapcsolattartónkhoz!

 

 

Az oldalon található tartalmakat a Budapest Bank bocsátotta rendelkezésre.