Legyen szó hazai vagy külpiacon tevékenykedő kisvállalkozásról az egyedi pénzügyi szokásaik miatt mind-mind különleges szolgáltatásokat várnak el bankjuktól. Erdei Zsuzsával, a Budapest Bank kisvállalkozási üzletágának vezetőjével beszélgetve a kisvállalkozások bankhasználati szokásait, igényeit vesszük górcső alá.

 

Mik a tapasztalataik a kisvállalkozások bankhasználati szokásai kapcsán?

A legfontosabb számukra az egyszerű kommunikáció, a könnyen átlátható termékek. Tapasztalataink szerint a hiteleknél éppen ezért az egyenlő törlesztőrészleteket biztosító konstrukciók élveznek előnyt, a számlavezetési oldalon pedig az olyan számlacsomagokat keresik leginkább, amelyeknél havonta fix díjat kell fizetni.

 

Milyen tanácsokkal segítené őket, mire figyeljenek oda például számlanyitáskor?

Számlanyitás előtt érdemes több lehetőséget összevetni: azokat a tranzakciókat összehasonlítani, amelyeket a leggyakrabban használ a vállalkozás. Tehát első körben listázzák fel maguknak, hogy milyen szolgáltatásokat használnak, milyen gyakorisággal – papír alapú utalás, elektronikus utalás, vezetnek-e deviza számlát, használnak-e bankkártyát stb. –, és ezt követően ezeknek a díját hasonlítsák össze a hirdetmények alapján! Jellemző hiba, hogy csak egy-két dologra figyelnek a vállalkozások vezetői, főleg a számlavezetési díjat és az átutalások díját nézik meg. Ugyanakkor ha készpénzt vagy bankkártyát is használnak, érdemes azokról is ugyanúgy tájékozódni, és összességében nézve – valós tranzakciók alapján – meghozni a döntést.

 

Milyen megoldásokat kínál a Budapest Bank kifejezetten az exportáló kisvállalkozások számára?

A kisvállalkozásokról sokat elmondanak a számlahasználati szokásaik és forgalmuk alakulása. Az exportcégek esetében pedig számolni kell azzal is, hogy főleg webáruházat működtetnek, jelentős elektronikus pénzforgalom mellett. A különböző attitűdöknek megfelelően mi is különböző számlacsomagokat kínálunk, amellett hogy ma már nekünk is a digitalizáció lebeg a szemünk előtt. A legújabb E-Generáció számlacsomagunk* esetében így különféle kedvezményeket nyújtunk az elektronikus csatornákon történő átutalásokra. Emellett azonban a konzervatív vállalkozókra is gondoltunk, figyelembe vettük a tanulási görbét, hogy nem tudnak egyből átállni az online bankolásra, és még egy darabig papír alapon utalnak valamit készpénzforgalmuk is nagyobb – ezért kedvezően áraztuk a papír alapú tranzakciókat és a készpénz be- és kifizetéseket is.

Ez a hirdetés nem minősül a Ptk. 6:64 §-a szerinti ajánlattételnek, kizárólag az érintett szolgáltatások/ termékek egyes jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül.

A fizetési számlavezetés igénybevételének részletes feltételeit és kondícióit a mindenkor hatályos „EGYEDI BUDAPEST FIX SZÁMLAVEZETÉSI CSOMAGOKRA vonatkozó HIRDETMÉNY KISVÁLLALKOZÁSOK részére” hirdetmény, valamint az egyéb kapcsolódó, a számlavezetésre vonatkozó Keretmegállapodás részét képező hirdetmények és (általános) szerződéses feltételek tartalmazzák. A Bank kisvállalkozásnak tekint minden olyan vállalkozást (gazdálkodási formára való tekintet nélkül), amelynek az utolsó lezárt pénzügyi év nettó árbevétele nem haladja meg a 200 millió forintot, illetve árbevételi adatoktól függetlenül valamennyi társasházat.

Az E-Generáció számlavezetési csomagot a Bank kizárólag azon kisvállalkozói szegmensbe tartozó ügyfelek számára biztosítja, ahol az ügyféllel kötött fizetési számlaszerződés a jelen számlacsomag feltételeit rendeli alkalmazni.

Továbbá a jelen számlavezetési csomagot „Dobbantó, Budapest Bank – Pénzügyekről Nőknek” programban résztvevő vállalkozók igényelhetik.

Jelen számlavezetési csomag lejárata az igénylésétől számított 24. (huszonnegyedik) hónap díjelszámolási időszakának vége. A 25. hónaptól érvényes kondíciókról a mindenkor hatályos Vállalati Ügyfelek és Kisvállalkozások Részére szóló Forint- és Devizaszámla Vezetési Hirdetményből tájékozódhat

 

 

Az oldalon található tartalmakat a Budapest Bank bocsátotta rendelkezésre.