A Magyar Posta Magyarország egyik legnagyobb vállalatcsoportja és foglalkoztatója. A Magyar Posta Zrt. mintegy 30 000 munkavállalóval, 2700 szolgáltatóhellyel, 350 mobilposta járattal, 3000 darabos gépjárműflottával, kiterjedt logisztikai hálózattal rendelkezik. A Posta Csoporthoz tartozó leányvállalatokkal együtt egyedülálló szolgáltatási portfóliót kínál ügyfeleinek.

Levél és csomag

A Magyar Posta Országos Logisztikai Központja 19 000 négyzetméteren, 0-24 órában napi 2,5-3 millió levelet, illetve 45-50 000 darab csomagot dolgoz fel. 2014-ben új, nemzetközi szinten is az élvonalhoz tartozó levélfeldolgozó gépsor állt üzembe. Ennek eredményeként a következő években számos olyan új szolgáltatással tudta bővíteni portfólióját, amelyek ötvözik a hagyományos postai szolgáltatások és a digitális világ kínálta lehetőségeket.

A Magyar Posta a futár-, expressz- és csomagszolgáltatások (CEP) piacán piacvezető. A postai hálózat mellett ma már benzinkutakon és kiskereskedelmi egységekben is – számos helyen 0-24 órában – átvehetőek a csomagküldemények. A Magyar Posta a hazai futárcégek közül elsőként csomagautomata-hálózatot állított üzembe.

A Magyar Posta elsőszámú szereplője a hírlap-kézbesítési és terjesztési szegmensnek, továbbá meghatározó a címezetlen reklámkiadványok piacán is.

Pénzügyi szolgáltató

A Magyar Posta stratégiai célja, hogy hagyományos pénzforgalmi szolgáltatásait megújítsa, továbbá egyre szélesebb pénzügyi termékkört kínáljon ügyfeleinek. A gyorsabb és rugalmasabb ügyintézés érdekében – a forgalmasabb postákon és üzletházakban – csekkbefizető automatákat állított üzembe. A csekkeken kötelezővé tette a csekk QR-kód feltüntetését, így az iCsekk mobilalkalmazás segítségével is befizethetőek a csekkek.

Leányvállalatai között van értékszállítási, banki, befektetési és biztosítási szolgáltató is, így teljes körű pénzügyi szolgáltatási palettát kínál ügyfeleinek. 2700 postájával az ország egyik legnagyobb egységes hálózatával rendelkezik, így minden állampolgár számára elérhetővé teszi a modern pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

Díjbeszedés

A Magyar Posta a díjbeszedési piac legjelentősebb szereplője. A régió legmodernebb nyomdájával rendelkezik, résztulajdonosa az elektronikus számlafizetési rendszer hazai piacvezető vállalatának, továbbá egyre több közműszolgáltatónak végez mérőóra leolvasási és ügyfélszolgálati tevékenységet.

Egyetemes szolgáltató

  1. január 1-jén Magyarország is csatlakozott az Európai Unió liberalizált postai piacához. A Postatv. kijelölő rendelkezése alapján az egyetemes szolgáltatói feladatokat 2020 végéig a Magyar Posta látja el, és biztosítja, hogy az alapvető felhasználói igényeknek megfelelő postai szolgáltatásokhoz minden állampolgár az állami elvárásként megfogalmazottak szerint diszkriminációmentesen férjen hozzá.

Hosszú évtizedek óta viszi jó hírét a nagyvilágban Magyarországnak a magyar postabélyeg, amit a kreativitás, az innovatív és igényes kivitelezés jellemez. Évről évre rangos nemzetközi díjakat nyernek a hazai tervezők alkotásai.

A Magyar Posta nemzetközi csomagtermékei.

 

További információért és egyedi ajánlatunkhoz kérjük lépjen kapcsolatba vezető értékesítési menedzserünkkel!

Fucskó Ádám

+36 30 771 0789

fucsko.adamgergo@posta.hu

 

 

Az oldalon található tartalmakat a Magyar Posta Zrt. bocsátotta rendelkezésre.